Dla jakich wartości parametru m równanie
\(\displaystyle{ - \sin ^{2} x + \frac{1}{2} \sin x + \frac{1}{2} - m = 0}\) ma rozwiązanie?
Bardzo proszę o pomoc.
Dla jakich wartości parametru
-
- Użytkownik
- Posty: 11
- Rejestracja: 11 lis 2009, o 16:04
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kamienna Góra
- Podziękował: 1 raz
Dla jakich wartości parametru
Ostatnio zmieniony 18 kwie 2010, o 14:06 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 23493
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3263 razy
Dla jakich wartości parametru
Podstawić coś zamiast sinusa.
Warunki (mają zachodzić jednocześnie)
- delta - aby istniał co najmniej jeden pierwiastek,
- co najmniej jeden z pierwiastków z przedziału \(\displaystyle{ <-1; 1>}\).
Warunki (mają zachodzić jednocześnie)
- delta - aby istniał co najmniej jeden pierwiastek,
- co najmniej jeden z pierwiastków z przedziału \(\displaystyle{ <-1; 1>}\).