Równanie sinus

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
egzotyczny_kwiat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11
Rejestracja: 11 lis 2009, o 16:04
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kamienna Góra
Podziękował: 1 raz

Równanie sinus

Post autor: egzotyczny_kwiat »

Bardzo proszę o pomoc w następującym równaniu

sin(2 \(\displaystyle{ \pi}\)\(\displaystyle{ \sqrt{x}}\)) = 0

Z góry bardzo dziękuję.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23495
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Równanie sinus

Post autor: piasek101 »

Dziedzina i

\(\displaystyle{ 2\pi \sqrt x=k\pi}\) ((k) - całkowite)
ODPOWIEDZ