Tożsamości trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
lukas92
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 15 kwie 2010, o 21:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Chorzów

Tożsamości trygonometryczne

Post autor: lukas92 »

Mam do rozwiązania zadania ....
Proszę o pomoc
\(\displaystyle{ \frac{1+sin2 \alpha }{cos2 \alpha } = \frac{2sin \alpha }{cos \alpha -sin \alpha }}\)


\(\displaystyle{ Sin \left( \alpha + \frac{ \pi }{4} \right) \cdot sin \left( \alpha - \frac{ \pi }{4} \right) = - \frac{1}{2} cos2 \alpha}\)


\(\displaystyle{ sin2x-cos2x-2sinx+1=0}\)


\(\displaystyle{ \frac{cos2x+sin2x}{sin2x}=0}\)


\(\displaystyle{ cos ^{2}x - 0,5cosx < 0}\)

dla \(\displaystyle{ x \in <0, \pi >}\)


\(\displaystyle{ tg2x \ge 0}\)

dla \(\displaystyle{ x \in <0, \pi >}\)
Ostatnio zmieniony 16 kwie 2010, o 06:57 przez xanowron, łącznie zmieniany 3 razy.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
ODPOWIEDZ