wartość argumentu

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
zinger
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 13 paź 2006, o 00:56
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: kraków

wartość argumentu

Post autor: zinger »

witam, mam dosc glupie pytanko, tak na szybko, dla jakiego argumentu cos(x)=-1/2? I ile wynosi arctg1? dzięki z góry.

Zmieniłam temat na bardziek "konkretny"
Lady Tilly
Ostatnio zmieniony 13 paź 2006, o 08:45 przez zinger, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

wartość argumentu

Post autor: Lady Tilly »

\(\displaystyle{ cos(\pi+\frac{\pi}{3})=-\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ arctg1=0,785398163}\)
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

wartość argumentu

Post autor: Calasilyar »

\(\displaystyle{ tg\frac{\pi}{4}=1\\
arctg1=\frac{\pi}{4}\approx 0,785}\)
ODPOWIEDZ