Porównaj liczby

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Navy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 12 paź 2006, o 16:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Porównaj liczby

Post autor: Navy »

Na zawodach mialem takie zadanie, nie wiem jak je rozwiazac:
- Porównaj liczby: a=sin46' oraz b=cos406'
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

Porównaj liczby

Post autor: greey10 »

poprwaiam ;]
\(\displaystyle{ \cos{406}=\cos{46}}\) a jak wiadomo \(\displaystyle{ \cos{46}}\)
Ostatnio zmieniony 12 paź 2006, o 16:49 przez greey10, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
baksio
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 464
Rejestracja: 31 maja 2006, o 22:19
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Zamość/Kraków
Podziękował: 16 razy
Pomógł: 136 razy

Porównaj liczby

Post autor: baksio »

greey10, chyba coś się pomyliłeś, rysując wykresy sinusa i cosinusa widać że to \(\displaystyle{ cos46}\)
greey10
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 993
Rejestracja: 31 lip 2006, o 18:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: warszawa
Podziękował: 4 razy
Pomógł: 5 razy

Porównaj liczby

Post autor: greey10 »

zdecydowanie masz racje pomylil mi sie znak nierownosci :> ale jestes czujny to sie chwali :> uz poprawiam
Navy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 12 paź 2006, o 16:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Szczecin
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1 raz

Porównaj liczby

Post autor: Navy »

Dziekuje Greey bardzo mi pomogles
ODPOWIEDZ