jak sie rysuje wykres funkcji trygonometrycznych ? ?

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
mixiu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 151
Rejestracja: 9 sty 2010, o 17:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 11 razy
Pomógł: 2 razy

jak sie rysuje wykres funkcji trygonometrycznych ? ?

Post autor: mixiu »

Witajcie.

Mam problem bo nie moge rozkiminić jak narysować wykresy z takimi czymś:

\(\displaystyle{ 4x^{2}- \pi ^{2}}\) dla \(\displaystyle{ x \in (-00 ; - \frac{ \pi }{2} ) \cup ( \frac{ \pi }{2} ; +00)}\)


?


albo takie coś:


\(\displaystyle{ f(x) = x^{2}- \pi x}\) ? ? ?
dada
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 154
Rejestracja: 1 wrz 2006, o 14:46
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Pomógł: 33 razy

jak sie rysuje wykres funkcji trygonometrycznych ? ?

Post autor: dada »

a gdzie te funkcje trygonometryczne?
ODPOWIEDZ