czy istnieje taki kat \(\displaystyle{ \alpha}\) że
\(\displaystyle{ \sin^2 = \frac{10\pi}{5}}\)
poprawiłem temat, zapis, Lorek
czy istnieje taki kąt, dla którego...
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 22 wrz 2006, o 17:58
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Będzin
czy istnieje taki kąt, dla którego...
Ostatnio zmieniony 20 paź 2007, o 17:13 przez monnia2401, łącznie zmieniany 3 razy.
- Lorek
- Użytkownik
- Posty: 7150
- Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Ruda Śląska
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 1322 razy
czy istnieje taki kąt, dla którego...
Domyślam się, że to gamma to miało być naprawdę pi (a może się mylę)
zauważ, że
\(\displaystyle{ 0\leq \sin^2 x\leq 1\\2\pi 6.28}\)
no chyba, że ta gamma znaczy cos innego
zauważ, że
\(\displaystyle{ 0\leq \sin^2 x\leq 1\\2\pi 6.28}\)
no chyba, że ta gamma znaczy cos innego