Wyrażenie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jerer
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 29 maja 2008, o 22:09
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 16 razy

Wyrażenie trygonometryczne

Post autor: jerer »

\(\displaystyle{ sin \alpha -sin \alpha cos ^2 \alpha}\)
Krzysztof44
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 14 cze 2009, o 21:52
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 12 razy

Wyrażenie trygonometryczne

Post autor: Krzysztof44 »

\(\displaystyle{ sin \alpha -sin \alpha cos ^2 \alpha=sin \alpha(1-cos ^2 \alpha)=sin^3 \alpha}\)
ODPOWIEDZ