Równanie trygonometryczne.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
czekoladowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 3 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koziegłówki
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 41 razy

Równanie trygonometryczne.

Post autor: czekoladowy »

Proszę o pomoc w czymś takim.

\(\displaystyle{ \\\ \cos x\cdot \cos2x \cdot \cos3x=1}\)
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2010, o 21:04 przez czeslaw, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Dział "Kółko matematyczne" jest zarezerwowany dla zadań trudnych.
waral
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 57
Rejestracja: 14 sty 2009, o 21:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Katowice
Pomógł: 3 razy

Równanie trygonometryczne.

Post autor: waral »

Zastanów się nad minimalną i maksymalną wartością funkcji cosinus.
czekoladowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 331
Rejestracja: 3 paź 2009, o 15:16
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Koziegłówki
Podziękował: 20 razy
Pomógł: 41 razy

Równanie trygonometryczne.

Post autor: czekoladowy »

no tak !!
Dzieki .
ODPOWIEDZ