Sinus, równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kamilos12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 5
Rejestracja: 30 mar 2010, o 22:29
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: SZ-WA

Sinus, równanie

Post autor: kamilos12 »

Sprawdź, czy \(\displaystyle{ \sin^{2}\alpha*\cos\alpha+\cos^{3}\alpha=\cos\alpha}\)
Chopin222
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 34
Rejestracja: 28 mar 2010, o 20:50
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 6 razy

Sinus, równanie

Post autor: Chopin222 »

wyłącz \(\displaystyle{ \cos\alpha}\) przed nawias wyjdzie \(\displaystyle{ \cos \alpha *1 = \cos \alpha}\)
ODPOWIEDZ