katy trójkąta równoramiennego

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
agnieszka19192
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 20:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krakow

katy trójkąta równoramiennego

Post autor: agnieszka19192 »

Wykaż, że jeżeli \(\displaystyle{ \alpha}\),\(\displaystyle{ \beta}\) i \(\displaystyle{ \gamma}\) są miarami kątów trójkąta i \(\displaystyle{ \frac{sin \alpha }{sin \beta }=2cos\gamma}\), to trójkąt jest równoramienny.
ODPOWIEDZ