zależność w trójkącie równoramiennym

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
beta666
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 77
Rejestracja: 11 lis 2006, o 19:59
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Śląsk
Podziękował: 2 razy
Pomógł: 1 raz

zależność w trójkącie równoramiennym

Post autor: beta666 »

wykaż że jeśli między kątami \(\displaystyle{ \alpha , \beta , \gamma}\) zachodzi zależność:
\(\displaystyle{ cos{\alpha} = \frac{1 - cos{\gamma}}{2cos{\beta}}}\)

to trójąt jest równoramienny
Adifek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1567
Rejestracja: 15 gru 2008, o 16:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ostrzeszów/Wrocław
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 398 razy

zależność w trójkącie równoramiennym

Post autor: Adifek »

183840.htm
ODPOWIEDZ