mam cos takiego i nie wiem jak to odczytac, bo \(\displaystyle{ x\in\lbrace0;\pi\rbrace}\)
\(\displaystyle{ 2\cos ^{2}3x=0}\)
jak to odczytac?
rownanie tryg.
-
- Użytkownik
- Posty: 118
- Rejestracja: 21 gru 2009, o 18:11
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Sosnowiec
- Podziękował: 14 razy
rownanie tryg.
Ostatnio zmieniony 27 mar 2010, o 00:12 przez Chromosom, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 5974
- Rejestracja: 28 lut 2010, o 19:45
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Toruń
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 1251 razy
rownanie tryg.
\(\displaystyle{ 2cos ^{2}3x=0}\)
\(\displaystyle{ cos ^{2}3x=0}\)
\(\displaystyle{ cos 3x=0}\)
\(\displaystyle{ 3x= \pi /2}\)
\(\displaystyle{ x= \pi /6}\)
\(\displaystyle{ cos ^{2}3x=0}\)
\(\displaystyle{ cos 3x=0}\)
\(\displaystyle{ 3x= \pi /2}\)
\(\displaystyle{ x= \pi /6}\)