Rozwiąż nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
saviol7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 4 sty 2010, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Rozwiąż nierówność

Post autor: saviol7 »

\(\displaystyle{ \sin (2x - \frac{ \pi }{3}) \ge - \frac{1}{2}}\)-- 24 mar 2010, o 19:12 --pod \(\displaystyle{ (2x - \frac{ \pi }{3} )}\) podstawic zmienna t ?
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

Rozwiąż nierówność

Post autor: Lbubsazob »

\(\displaystyle{ sint \ge - \frac{1}{2} \\
t \in \left<- \frac{\pi}{6} , \frac{7}{6}\pi\right> +2k\pi}\)
saviol7
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 60
Rejestracja: 4 sty 2010, o 18:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 3 razy

Rozwiąż nierówność

Post autor: saviol7 »

Thanx już ogarnąłem ; )
ODPOWIEDZ