\(\displaystyle{ f(x) = (\sin x - \cos x)(\sin x + \cos x )}\)
zw= 1 ?
Określ Zbiór Wartości
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy
Określ Zbiór Wartości
\(\displaystyle{ f(x) = (\sin x - \cos x)(\sin x + \cos x ) =sin^2x-cos^2x=sin^2x-1+sin^2x=2sin^2x-1}\)
\(\displaystyle{ 0 \le sin^2x \le 1 \\ 0 \le 2sin^2x \le 2 \\ -1 \le 2sin^2x-1 \le 1}\)
\(\displaystyle{ 0 \le sin^2x \le 1 \\ 0 \le 2sin^2x \le 2 \\ -1 \le 2sin^2x-1 \le 1}\)