Rozwiąz równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 242
- Rejestracja: 20 gru 2009, o 13:41
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Gdańsk
Rozwiąz równanie
\(\displaystyle{ 2sin2x= \frac{ctgx+tgx}{2}}\)
\(\displaystyle{ 2sinxcosx=\frac{cos^{2}x+sin^{2}x}{sinxcosx}}\)
\(\displaystyle{ 4sin^{2}xcos^{2}x=2}\)
\(\displaystyle{ sin^{2}2x=2}\)
\(\displaystyle{ x\in\emptyset}\)
\(\displaystyle{ 2sinxcosx=\frac{cos^{2}x+sin^{2}x}{sinxcosx}}\)
\(\displaystyle{ 4sin^{2}xcos^{2}x=2}\)
\(\displaystyle{ sin^{2}2x=2}\)
\(\displaystyle{ x\in\emptyset}\)