rozwiązać równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
agnieszka19192
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 164
Rejestracja: 28 wrz 2009, o 20:10
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Krakow

rozwiązać równanie

Post autor: agnieszka19192 »

Rozwiązać równanie \(\displaystyle{ cos(x+ \frac{ \pi }{4})=- \frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
rodzyn7773
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1659
Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 278 razy

rozwiązać równanie

Post autor: rodzyn7773 »

\(\displaystyle{ cos(x+ \frac{ \pi }{4})=- \frac{ \sqrt{2} }{2} \\ cos(x+ \frac{ \pi }{4})=cos( \frac{3}{4} \pi)}\)
ODPOWIEDZ