Równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
milupakama
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 22 mar 2010, o 21:53
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: ck

Równanie trygonometryczne

Post autor: milupakama »

oblicz \(\displaystyle{ sin(x+ \frac{\pi}{6})=0.65}\)
\(\displaystyle{ 0 \le x \le 2 \pi}\)
Ostatnio zmieniony 22 mar 2010, o 22:39 przez xanowron, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
rodzyn7773
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1659
Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 278 razy

Równanie trygonometryczne

Post autor: rodzyn7773 »

Chyba trzeba odczytać z tablic dla jakiego t:
\(\displaystyle{ sint=0,65}\)
ODPOWIEDZ