obliczyc zależnośc między x i y

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
grzesiek2106
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3
Rejestracja: 18 mar 2010, o 18:04
Płeć: Mężczyzna

obliczyc zależnośc między x i y

Post autor: grzesiek2106 »

Witam
Mam prośbę dotyczącą następującego zadania w którym mam obliczyc zależnośc zachodząca pomiędzy x i y (zapisac w postaci równania funkcji):

\(\displaystyle{ \frac{\sin 2x}{\sin 2y} = \frac{3}{2}}\)

Z góry dziękuję za wszystkie pomysły, bądź rozwiązanie tego równania
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 4 mar 2011, o 23:30 przez Afish, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
miodzio1988

obliczyc zależnośc między x i y

Post autor: miodzio1988 »

Powiedzmy, ze \(\displaystyle{ x= \frac{\pi }{4}}\). Wtedy \(\displaystyle{ y}\) jakie musi byc?
ODPOWIEDZ