sin60+sin60*tg60=?
-
- Użytkownik
- Posty: 29
- Rejestracja: 25 sty 2010, o 19:50
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 2 razy
sin60+sin60*tg60=?
\(\displaystyle{ \sin 60^o+\sin 60^o \cdot \tg 60^o=?}\)
Ostatnio zmieniony 21 mar 2010, o 11:39 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
- rachu_ciachu
- Użytkownik
- Posty: 72
- Rejestracja: 7 mar 2010, o 21:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: bstok
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 3 razy
sin60+sin60*tg60=?
\(\displaystyle{ \sin60^{o}+\sin60^{o}*\frac{sin60^{o}}{cos60^{o}}}\), podstawiasz już tylko wartości trygonometryczne i masz wynik