wykres f.trygonometrycznej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
Vixy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1830
Rejestracja: 3 lut 2006, o 15:47
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: z gwiazd
Podziękował: 302 razy
Pomógł: 151 razy

wykres f.trygonometrycznej

Post autor: Vixy »

jak narysowac taki wykres f(x) =sin ( pi/3 - x) ???:P
Awatar użytkownika
mol_ksiazkowy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 11406
Rejestracja: 9 maja 2006, o 12:35
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 3155 razy
Pomógł: 748 razy

wykres f.trygonometrycznej

Post autor: mol_ksiazkowy »

f(x) =sin ( pi/3 - x)= -sin ( x- pi/3 ) tak wiec przesunąc w prawo sinusa a potem odbić wzgledem osi ox
ODPOWIEDZ