Wyznacz zbiór wartości i miejsca zerowe funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 60
- Rejestracja: 4 sty 2010, o 18:40
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 3 razy
Wyznacz zbiór wartości i miejsca zerowe funkcji
f(x) = \(\displaystyle{ sin(x+|x|)}\) dla x\(\displaystyle{ \in}\) <-2\(\displaystyle{ \pi}\),2\(\displaystyle{ \pi}\)>
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy
Wyznacz zbiór wartości i miejsca zerowe funkcji
Rozbij na dwa przypadki:
I \(\displaystyle{ x \in <-2 \pi,0)}\)
II \(\displaystyle{ x \in <0,2 \pi>}\)
I \(\displaystyle{ x \in <-2 \pi,0)}\)
II \(\displaystyle{ x \in <0,2 \pi>}\)