Dwa (nielatwe) rownania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
chrzanu
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 51
Rejestracja: 22 paź 2008, o 20:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Sanok
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 4 razy

Dwa (nielatwe) rownania

Post autor: chrzanu »

2 równanka

\(\displaystyle{ sinx+cosx+2sinxcosx=1 \\ \\
sinx+cosx= \frac{cos2x}{1-sin2x}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Dwa (nielatwe) rownania

Post autor: piasek101 »

2. Prawa \(\displaystyle{ =\frac{cos^2x-sin^2x}{(cosx-sinx)^2}}\)
ODPOWIEDZ