Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
nataliamjk
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4
Rejestracja: 15 mar 2010, o 08:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska

Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych

Post autor: nataliamjk »

Dla pewnego kąta \(\displaystyle{ 0 ^{o}< \alpha <90 ^{o}}\) prawdziwy jet wzór \(\displaystyle{ tg \alpha + \frac{1}{tg \alpha } = 3cos ^{-1} \alpha}\). Oblicz wartość funkcji trygonometrycznych kąta \(\displaystyle{ \alpha}\)
ODPOWIEDZ