udowodnij tożsamość trygonometryczną
\(\displaystyle{ \frac{\cos^{2}x}{1+ \sin x }-1=-\sin x}\)
tożsamość trygonometryczna
-
- Użytkownik
- Posty: 1
- Rejestracja: 14 mar 2010, o 17:56
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: poland
tożsamość trygonometryczna
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 20:30 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 54
- Rejestracja: 21 lis 2009, o 18:58
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: sulęcin
- Podziękował: 4 razy
tożsamość trygonometryczna
\(\displaystyle{ \frac{cos ^{2} x-1+sinx}{1+sinx}= \frac{1-sin ^{2}x-1 + sin x }{1+sinx} = \frac{-sinx ( sinx + 1 )}{1+sinx} = -sinx}\)