Redukcja równań

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
qaz_137
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 40
Rejestracja: 4 sty 2010, o 17:39
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: mały, wielki świat
Pomógł: 2 razy

Redukcja równań

Post autor: qaz_137 »

Jak zabrać się za rozwiązanie \(\displaystyle{ \left\{\begin{array}{l} \cos(x) -\cos(x+y+z)=0\\\cos(y) -\cos(x+y+z)=0\\\cos(z) -\cos(x+y+z)=0 \end{array}}\) bo dostaję ciągle tożsamości, a rozwiązaniem jest podobno \(\displaystyle{ x=y=z=\frac{ \pi}{2} + 2 k \pi}\)
ODPOWIEDZ