Uzasadnij ze liczby sa rowne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
norbi123
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 74
Rejestracja: 19 lut 2008, o 19:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Jarocin
Podziękował: 21 razy

Uzasadnij ze liczby sa rowne

Post autor: norbi123 »

Uzasadnij ze liczby sa rowne: \(\displaystyle{ a = \sqrt[3]{ 3^{3sin3 } }, b = 3^{ \sqrt{1-cos^{2}3} }, c = \left( 3^{cos3} \right) ^{tg3}}\)
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

Uzasadnij ze liczby sa rowne

Post autor: piasek101 »

norbi123 pisze:Uzasadnij ze liczby sa rowne: \(\displaystyle{ a = \sqrt[3]{ 3^{3sin3 } }, b = 3^{ \sqrt{1-cos^{2}3} }, c = \left( 3^{cos3} \right) ^{tg3}}\)
Tylko druga z trzecią.

[edit]
Sorki - źle przeczytałem.

Są równe, każda to \(\displaystyle{ 3^{sin3}}\) (i tak przekształcaj wykładniki)
ODPOWIEDZ