tozsamosc tryg.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rudablondyna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 5 lis 2009, o 20:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy

tozsamosc tryg.

Post autor: rudablondyna »

\(\displaystyle{ \frac{\cos^2\alpha}{1+\sin\alpha}=1-\sin\alpha}\)

Prosze o rozwianie
Awatar użytkownika
Quaerens
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2489
Rejestracja: 5 wrz 2007, o 13:36
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 439 razy
Pomógł: 181 razy

tozsamosc tryg.

Post autor: Quaerens »

Pomnóż obustronnie przez \(\displaystyle{ (1+sinx)}\)-- 14 marca 2010, 11:28 --I dalej tak samo jak w poprzednim zrobiłem tylko, że tu wyrażenie za cosinusa podstawisz
ODPOWIEDZ