oblicz równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
bera17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 104
Rejestracja: 4 mar 2009, o 17:14
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 1 raz

oblicz równanie

Post autor: bera17 »

Oblicz
\(\displaystyle{ \sqrt{3}\cos(-390^o)+\sin(810^o)+\cos(600^o)}\)

odp: ma wyjść \(\displaystyle{ 2}\)
Ostatnio zmieniony 14 mar 2010, o 10:25 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
junior15
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 225
Rejestracja: 5 lut 2009, o 10:24
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 24 razy
Pomógł: 22 razy

oblicz równanie

Post autor: junior15 »

Skorzystaj ze wzorów redukcyjnych, i pamiętaj, że \(\displaystyle{ cos(-x)=cosx}\),
ODPOWIEDZ