wartość wyrażenia jest równa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
tomek205
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 141
Rejestracja: 20 wrz 2009, o 13:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 3 razy

wartość wyrażenia jest równa

Post autor: tomek205 »

Ile jest równa wartość wyrażenia: \(\displaystyle{ sin17 \cdot cos73+cos17 \cdot sin73}\)?
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

wartość wyrażenia jest równa

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ sin17 \cdot cos73+cos17 \cdot sin73 = cos73 \cdot cos73+sin73 \cdot sin73=cos^2 73+sin^2 73=1}\)
Awatar użytkownika
tomek205
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 141
Rejestracja: 20 wrz 2009, o 13:36
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 3 razy

wartość wyrażenia jest równa

Post autor: tomek205 »

Dziękuję
ODPOWIEDZ