Kolejne równanie tryg.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
abigail
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 8 lut 2010, o 19:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ełk

Kolejne równanie tryg.

Post autor: abigail »

\(\displaystyle{ 3 tg ^{2} x - \frac{1}{cos ^{2}x } = 5}\)
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

Kolejne równanie tryg.

Post autor: Althorion »

Dziedzina. Potem pomnóż przez \(\displaystyle{ \cos^2 x}\) pamiętając o tym, że \(\displaystyle{ \tan x = \frac{\sin x}{\cos x}}\).
abigail
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 47
Rejestracja: 8 lut 2010, o 19:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Ełk

Kolejne równanie tryg.

Post autor: abigail »

ok ok już mam dziękuję
ODPOWIEDZ