dziedzina funkcji ctg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rodzynka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 6 mar 2010, o 16:01
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: wrocław
Podziękował: 1 raz

dziedzina funkcji ctg

Post autor: rodzynka »

Wyznacz dziedzinę funkcji:
\(\displaystyle{ f(x) = \cot^2 \left(3x + \frac{\pi}{4}\right) - \frac{2}{\tan 2x} - \frac{4x}{\sin (x-2)}}\)
Ostatnio zmieniony 8 mar 2010, o 11:39 przez Szemek, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
ODPOWIEDZ