wykaz ze katy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
rudablondyna
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 5 lis 2009, o 20:05
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 22 razy

wykaz ze katy

Post autor: rudablondyna »

Katy alpha i beta sa katami ostrymi trojkata prostokatnego ABC wykaz ze
\(\displaystyle{ \sin \alpha=cos\beta \ i \sin\beta=cos\alpha}\)

prosze o rozwiazanie
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

wykaz ze katy

Post autor: piasek101 »

Narysuj trójkąt o bokach długości (a); (b); (c) i napisz (z definicji w takim trójkącie) funkcje o jakie proszą, zobacz, że zachodzi to co ma zachodzić.
ODPOWIEDZ