Zapisz prościej

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
nogiln
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 893
Rejestracja: 17 mar 2008, o 17:27
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Mysłaków
Podziękował: 190 razy
Pomógł: 4 razy

Zapisz prościej

Post autor: nogiln »

Następujące wyrażenia doprowadź do najprostszej postaci

\(\displaystyle{ a) \ 1-sin^{2}\alpha\\b) \ 1-cos^{2}\alpha}\)

moje rozwiązanie

\(\displaystyle{ a) \ cos^{2}\alpha\\b) \ sin^{2}\alpha}\)
Lbubsazob
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4672
Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
Płeć: Kobieta
Podziękował: 124 razy
Pomógł: 978 razy

Zapisz prościej

Post autor: Lbubsazob »

Zgadza się
ODPOWIEDZ