jak naszkicować wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)=cosx ^{ \sqrt{ \left|cosx \right|-1 } }}\)
skoro wyliczyłam dziedzinę
\(\displaystyle{ D={x:x=k \pi , k \in C \backslash {0}}}\)
proszę o wskazówki.
wykres funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy
wykres funkcji
Rozbij na dwa przypadki:
I parzysta wielokrotność \(\displaystyle{ \pi}\)
II nieparzysta wielokrotność \(\displaystyle{ \pi}\)-- 5 mar 2010, o 22:13 --i jeszcze jedno 0 chyba należy do dziedziny
I parzysta wielokrotność \(\displaystyle{ \pi}\)
II nieparzysta wielokrotność \(\displaystyle{ \pi}\)-- 5 mar 2010, o 22:13 --i jeszcze jedno 0 chyba należy do dziedziny
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy