Oblicz bez użycia kalkulatora

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
sYa_TPS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 14 sty 2010, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska ;)
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 13 razy

Oblicz bez użycia kalkulatora

Post autor: sYa_TPS »

\(\displaystyle{ \tg^{2}45}\) to będzie 1 ?
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, o 23:40 przez sYa_TPS, łącznie zmieniany 1 raz.
K.Inc.
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 191
Rejestracja: 3 mar 2007, o 15:34
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: PT
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 13 razy

Oblicz bez użycia kalkulatora

Post autor: K.Inc. »

hmm.. mało danych ?
sYa_TPS
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 355
Rejestracja: 14 sty 2010, o 15:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Małopolska ;)
Podziękował: 31 razy
Pomógł: 13 razy

Oblicz bez użycia kalkulatora

Post autor: sYa_TPS »

K.Inc. pisze:hmm.. mało danych ?
Już edited
Awatar użytkownika
Althorion
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4541
Rejestracja: 5 kwie 2009, o 18:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 662 razy

Oblicz bez użycia kalkulatora

Post autor: Althorion »

\(\displaystyle{ \tg^{2} 45^\circ = \tg 45^\circ \cdot \tg 45^\circ = 1 \cdot 1 = 1}\)
ODPOWIEDZ