Wykaż, że nie istnieje kąt...
-
- Użytkownik
- Posty: 21
- Rejestracja: 21 lut 2010, o 18:03
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Niebo
- Podziękował: 1 raz
Wykaż, że nie istnieje kąt...
Wykaż, że nie istnieje kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) taki że \(\displaystyle{ \cos \alpha=\frac{3}{5}}\) i \(\displaystyle{ \tg \alpha=\frac{3}{4}}\)
Ostatnio zmieniony 28 lut 2010, o 19:09 przez miki999, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Temat umieszczony w złym dziale. Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznać się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm . Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 441
- Rejestracja: 30 sty 2010, o 11:19
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bieszczady
- Pomógł: 71 razy
Wykaż, że nie istnieje kąt...
jezeli \(\displaystyle{ tg \alpha= \frac{3}{4} to cos \alpha = \frac{4}{5}}\)
narysuj trójkąt prostokątny o bokach 3,4,5 to będziesz widział-- 28 lut 2010, o 19:01 --raczej widziała
narysuj trójkąt prostokątny o bokach 3,4,5 to będziesz widział-- 28 lut 2010, o 19:01 --raczej widziała