narysuj wykres funkcji
narysuj wykres funkcji
narysuj wykres funkcji:\(\displaystyle{ f(x) = \frac{|x| + x}{2} - cos\frac{|x| - x}{2}}\)
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy
narysuj wykres funkcji
Na dwa przypadki:
I \(\displaystyle{ x \ge 0}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{x+x}{2}-cos( \frac{x-x}{2})}\)
II \(\displaystyle{ x<0}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{-x+x}{2}-cos( \frac{-x-x}{2} )}\)
I \(\displaystyle{ x \ge 0}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{x+x}{2}-cos( \frac{x-x}{2})}\)
II \(\displaystyle{ x<0}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{-x+x}{2}-cos( \frac{-x-x}{2} )}\)