Przeciecie OX.

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Johny2/4
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 28 lut 2010, o 10:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Białystok

Przeciecie OX.

Post autor: Johny2/4 »

Witam mam takowe zadanie, próboje je zrobić ale nawet jesli mi sie to uda to musze miec porównanie wyników. Tak wiec prosze o pomoc.

\(\displaystyle{ y=5 * cos (0.05* \pi * x) + sin (5* \pi *x) + \frac{x}{5}}\)

Pytanie jest następujące. Ile razy wykres przetnie oś X??
ODPOWIEDZ