przekształć i naszkicuj wykres funkcji

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
maxiking99
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 29 gru 2009, o 21:23
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: polska
Podziękował: 1 raz

przekształć i naszkicuj wykres funkcji

Post autor: maxiking99 »

Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ F_{x} = \frac{ \sqrt{1-cos ^{2} x} }{cos x}}\), gdzie \(\displaystyle{ x \in( \frac{-3}{2} \pi , \frac{- \pi }{2}), \cup ( \frac{- \pi }{2}, \frac{ \pi }{2}) \cup ( \frac{ \pi }{2}, \frac{3}{2} \pi )}\).
Z góry dzięki.
piasek101
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 23496
Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: piaski
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 3264 razy

przekształć i naszkicuj wykres funkcji

Post autor: piasek101 »

Podpowiedź :
\(\displaystyle{ F_{x} = \frac{|sinx| }{cos x}}\)
ODPOWIEDZ