Mam zadanko, i potrzebny mi jest jakiś program do narysowania tych wykresów albo jakąś stronę gdzie mozna to zrobić.
Określ zbiór wartości dla podanych funkcji:
y = 3 tgx
y = sin x - 1
y = cosx
Wyznaczyć zbiór wartości
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 43
- Rejestracja: 10 sty 2010, o 17:13
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: To tu to tam
- Podziękował: 23 razy
Wyznaczyć zbiór wartości
ale potrzebuję programu do narysowania tego, bo zależy mi na wykresach.
Proszę raz jeszcze
Proszę raz jeszcze
- Inkwizytor
- Użytkownik
- Posty: 4105
- Rejestracja: 16 maja 2009, o 15:08
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Poznań
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 428 razy
Wyznaczyć zbiór wartości
No właśnie w tablicach matematycznych wykresy funkcji trygonometrycznych już istnieją, więc wystarczy z nich tylko skorzystać do rozwiązania tego zadania