dany jest ciąg

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
asiula0321
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 242
Rejestracja: 20 gru 2009, o 13:41
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Gdańsk

dany jest ciąg

Post autor: asiula0321 »

Dany jest ciąg \(\displaystyle{ (a _{n})}\) o wyrazie ogólnym \(\displaystyle{ a_{n}=sin \alpha \pi +cos \alpha \pi}\). Wykaż że ciąg ma tylko dwie wartości
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

dany jest ciąg

Post autor: Chromosom »

To nie jest ciąg, popraw treść zadania
ODPOWIEDZ