Przedstaw dane wyrażenie w postaci iloczynu (Sumy i różnice)

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Crav
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 19
Rejestracja: 21 lut 2010, o 14:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kołobrzeg
Podziękował: 6 razy

Przedstaw dane wyrażenie w postaci iloczynu (Sumy i różnice)

Post autor: Crav »

Przedstaw dane wyrażenie w postaci iloczynu.

Bardzo prosiłbym o pomoc, gdyż nie mogę sobie poradzić z tym zadaniem. Z góry dzięki. Wystarczy jeden przykład to jakoś załąpię o co chodzi. Bo na razie dochodzę do momentu dodania dwóch sinusów i zatrzymuję się jak próbuję jakoś podstawić gamme pod alfę i betę.

\(\displaystyle{ \alpha + \beta + y = \pi

a) sin \alpha + sin \beta + siny;
b) sin \alpha + sin \beta - siny;}\)
ODPOWIEDZ