sprawdź czy równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
delightful
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 mar 2009, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 17 razy

sprawdź czy równanie

Post autor: delightful »

Sprawdź czy równanie

\(\displaystyle{ sinx - x + 1 = 0}\)

ma rozwiązanie w \(\displaystyle{ [\frac{2}{3}\pi,\frac{3}{4}\pi]}\) .Opowiedź uzasadnij.
miodzio1988

sprawdź czy równanie

Post autor: miodzio1988 »

Tw Darboux Ci cos mowi? Jesli mozesz z niego skorzystac to skorzystaj
Awatar użytkownika
delightful
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 73
Rejestracja: 23 mar 2009, o 11:58
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Bielsko-Biała
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 17 razy

sprawdź czy równanie

Post autor: delightful »

no tak dzięki
ODPOWIEDZ