nierówność trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
BabaJaga
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 121
Rejestracja: 19 lut 2010, o 15:12
Płeć: Kobieta
Podziękował: 9 razy

nierówność trygonometryczna

Post autor: BabaJaga »

Dla jakiej wartości m nierówność \(\displaystyle{ cos(x+m) \ge 0}\) jest prawdziwa dla każdego \(\displaystyle{ x \in <- \frac{2 \pi }{3} ;- \frac{ \pi }{3}>}\)? Może być sam wynik
tometomek91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2959
Rejestracja: 8 sie 2009, o 23:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 281 razy
Pomógł: 498 razy

nierówność trygonometryczna

Post autor: tometomek91 »

\(\displaystyle{ m=\frac{\pi}{6}}\)
ODPOWIEDZ