wykres funkcji
wykres funkcji
naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ y=\frac{|\sin x|}{\sin x}+ \sin x}\) w przedziale \(\displaystyle{ \left< 0;2 \pi \right>}\)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, o 19:17 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
wykres funkcji
\(\displaystyle{ \left| sinx\right|= \begin{cases} sinx, sinx \ge 0 \\ -sinx, sinx<0 \end{cases} \\}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{sinx}{sinx}=1}\), dla \(\displaystyle{ sinx \ge 0\\}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{-sinx}{sinx}=-1}\), dla \(\displaystyle{ sinx<0}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{sinx}{sinx}=1}\), dla \(\displaystyle{ sinx \ge 0\\}\)
\(\displaystyle{ y= \frac{-sinx}{sinx}=-1}\), dla \(\displaystyle{ sinx<0}\)