rozwiąż rownanie
rozwiąż rownanie
\(\displaystyle{ \cos 2x=-\frac{1}{2}}\)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, o 19:16 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
Powód: Niepoprawnie napisany kod LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z http://matematyka.pl/178502.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 4672
- Rejestracja: 17 maja 2009, o 13:40
- Płeć: Kobieta
- Podziękował: 124 razy
- Pomógł: 978 razy
rozwiąż rownanie
\(\displaystyle{ t=2x \\
cost=- \frac{1}{2} \\
t= \frac{2}{3}\pi+2k\pi \\
t= \frac{4}{3}\pi+2k\pi \\
x= \frac{1}{3}\pi+k\pi \\
x= \frac{2}{3} \pi+k\pi}\)
Założenie \(\displaystyle{ k \in C}\)
cost=- \frac{1}{2} \\
t= \frac{2}{3}\pi+2k\pi \\
t= \frac{4}{3}\pi+2k\pi \\
x= \frac{1}{3}\pi+k\pi \\
x= \frac{2}{3} \pi+k\pi}\)
Założenie \(\displaystyle{ k \in C}\)