bez użycia kalkulatora

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marek12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 696
Rejestracja: 5 lut 2008, o 15:38
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: marki
Podziękował: 165 razy
Pomógł: 20 razy

bez użycia kalkulatora

Post autor: marek12 »

Bez kalkulatora, pokaż ze

\(\displaystyle{ \tan \left( \frac{1}{4} \tan^{-1} 4 \right) \ = \ 2 \left( \cos \frac{6 \pi}{17} \ + \ \cos \frac{10 \pi}{17} \right)}\)
Ostatnio zmieniony 21 lut 2010, o 13:08 przez Althorion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Zmieniłem zapis nazw funkcji trygonometrycznych na polski.
ODPOWIEDZ