bardzo ślicznie proszę o rozwiązanie tego przykładu. Z Góry dziękuje.
\(\displaystyle{ \cos(-240^{\circ})+4\sin(1140^{\circ})+ \frac{1}{2} \tan^{2}(240^{\circ})\cdot\cot(-765^{\circ})}\)
obliczyć wartość wyrażenia
obliczyć wartość wyrażenia
Ostatnio zmieniony 19 lut 2010, o 16:57 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 1659
- Rejestracja: 12 lip 2009, o 10:44
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Skierniewice/Rawa Maz.
- Podziękował: 8 razy
- Pomógł: 278 razy
obliczyć wartość wyrażenia
Powiedz w jakim momencie masz problem chyba, że problemem jest praca w rozwiązaniu tego. Wykorzystujesz okresowość i wzory redukcyjne- wszystko.