równanko trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
musuliene
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 18 paź 2008, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

równanko trygonometryczne

Post autor: musuliene »

\(\displaystyle{ \log _2\cos x + \log _{\frac{1}{2}}(-\sin x)=0}\)
Ostatnio zmieniony 11 lut 2010, o 21:12 przez lukasz1804, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

równanko trygonometryczne

Post autor: Chromosom »

zamień podstawę drugiego logarytmu na taką, jaką ma pierwszy logarytm
musuliene
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 25
Rejestracja: 18 paź 2008, o 14:43
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Polska
Podziękował: 2 razy

równanko trygonometryczne

Post autor: musuliene »

zrobilem tak, nie mniej jednak poki co nie widze dalszej drogi
Chromosom
Moderator
Moderator
Posty: 10365
Rejestracja: 12 kwie 2008, o 21:08
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 127 razy
Pomógł: 1271 razy

równanko trygonometryczne

Post autor: Chromosom »

pokaż więc, do czego doszedłeś, inaczej trudno będzie mi dalej Ci pomóc.
ODPOWIEDZ